Sağlık Hizmetlerinde Tarih Yazılacak!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi merkezi ameliyathanesinin hizmete alınabilmesi için çalışmalar hızla sürdürülürken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın girişimleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Ege'ye özel bir destek geld
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla ek ödenek çıkartıldığını söyleyen Rektör Budak, “Enerji ve insan kaynağı kullanımı konusunda çok önemli tasarruflar sağlayacak, sunduğumuz sağlık hizmetleri açısından adeta bir tarih yazılacak merkezi ameliyathanemizi hizmete almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi merkezi ameliyathanesinin hizmete alınması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, işlemlerin hızlandırılması amacıyla tıp fakültesi ve başhekimlik yönetimiyle Ankara’da yaptığı girişimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel destekleriyle süreç daha da hız kazandı. Merkezi ameliyathaneye yönelik özel olarak bütçe hazırlandığını, teknik ve altyapı çalışmalarının bir süreç aldığına dikkat çeken Rektör Budak, “Kamu kaynakları kullanılarak yapılan çalışmaların eksiksiz olması ve ameliyathanemizi hizmete açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Enerji ve insan kaynağı kullanımı konusunda çok önemli tasarruflar sağlayacak, sunduğumuz sağlık hizmetleri açısından adeta bir tarih yazacak merkezi ameliyathanemizi hizmete almak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
MERKEZİ AMELİYATHANE NELER SAĞLAYACAK
Merkezi ameliyathanenin hizmete alınmasıyla sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin önemli ölçüde artacağına değinen Rektör Budak, “Şu an dağınık haldeki ameliyathanelerimiz, personel, malzeme ve cihaz verimliliğini düşürüyor. Merkezi ameliyathanemiz bu dağınıklığı ortadan kaldıracak, kompakt bir yapı sağlayacak. 3 katlı olan merkezi ameliyathanemizde; 55 ameliyathane salonu, 236 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 9 doğum odası ve 47 hasta hazırlık odası yer alıyor. Böylece doğumlarla birlikte aynı anda 64 ameliyat yapılabilecek. Bununla birlikte hastalarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi artacak, dengeli iş gücü dağılımı sağlanacak, onarım masraflarında ciddi tasarruflar olacak. Hasta kapasitesi ve memnuniyeti artacak” dedi.
YENİ ALANLAR OLUŞTURULACAK
Merkezi ameliyathanenin hizmete alınmasıyla mevcut hastane binasında boşalacak alanların ise yeniden düzenlenerek EÜ’nün misyon ve vizyonuna uygun şekilde kullanılacağını belirten Rektör Budak, “Üniversitemizde uluslararasılaşma ve dijitalleşme konularında ciddi adımlar atıyoruz. Elbette bunun sağlık alanına da yansımaları oluyor. Özellikle pandemi sürecinde, hastalarımızın randevu alarak hekimlerimizle online olarak görüşmelerine imkan sağlayan “Teletıp Poliklinik Sistemi” uygulamasını hayata geçirdik. Bu uygulama dijitalleşme açısından attığımız adımlardan yalnızca bir tanesiydi. Önümüzdeki süreçte de Hastanemizdeki sağlık hizmetlerini çağın koşullarına uygun hale getirmek için altyapı çalışmalarımıza hız kesmeden devam edecek ve Üniversite hastanemizi dijitalleşme konusunda emsallerinden farklı kılacağız. Merkezi ameliyathanemizin hizmete açılması ile hastane içerisinde boşalan alanları; hayata geçireceğimiz yeni uygulama ve hizmetler için etkin ve verimli bir şekilde değerlendireceğiz. Merkezi ameliyathanemizin açılmasıyla bölgemize ve ülkemize sağlık hizmetleri anlamında çok ciddi katkılar sağlayacağız. Sunduğumuz sağlık hizmetleri anlamında da tarihi bir dönüm noktası olacak. Üniversitemize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Binali Yıldırım’a, İzmir Milletvekillerimiz ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız İbrahim Şenel’e merkezi ameliyathanemize verdiği özel destekten dolayı Üniversitem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.